Co (u)dělat v parku – rozloučení s prázdninami

Město Červený Kostelec připravilo na závěr prázdnin zábavnou akci nejen pro děti „Rozloučení s prázdninami v parku A. B. Svojsíka“.

Park A. B. Svojsíka je v kontextu našeho města pro svůj přírodní charakter a výhodnou polohu stranou centra jedinečnou lokalitou. Podobně situované místo přirozeně se nabízející pro oddych a drobné relaxační aktivity tu nemáme. O to větší škoda je, že současný stav parku jeho potenciálu neodpovídá.

Pojďme si připomenout, jak cenné místo Park A. B. Svojsíka je, a říci si, jak jej zlepšit a oživit. V neděli 3. září od 14 hodin bude možné vyzkoušet si celou řadu malých sportovních parkových a rekreačních aktivit pro děti i dospělé, které pro nás připraví červenokostelecké spolky, jako jsou Junák-Český skaut, Pétanque Klub Stolín, TJ Červený Kostelec nebo Šotkova klubovna. Vyzkoušet si budeme moci slackline, pétanque, skautské hry, badminton, mölkky, kreslení v parku a další. Připraveno bude též občerstvení.

Na místě se díky Vlastivědný spolek Červený Kostelec dozvíme o historii parku a zároveň si budeme moci popovídat o tom, čeho si na Parku A. B. Svojsíka ceníme a jak by měla vypadat jeho budoucnost. Připraveny budou různé formy dotazníků k parku. Tyto informace pak budou jedním z podkladů pro zpracování zadání na jeho revitalizaci a výběr krajinného architekta, který posléze pořídí projekt. Věříme, že následnou realizací společně obnovíme a oživíme hodnoty jednoho z nekrásnějších míst Červeného Kostelce.

Galerie

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.