Komentované prohlídky: Krajinská výstava v Červeném Kostelci 1899

Letos uplyne již 120 let od chvíle, kdy se v Červeném Kostelci konala na svoji dobu poměrně rozsáhlá výstava. Přípravy vypukly již ke konci roku 1898. Po založení realizačního výboru, jehož předsedou byl jmenován průmyslník a starosta města Theodor Keyzlar, se zvali vystavovatelé ze všech koutů Čech a Moravy, včetně Prahy, Brna a dalších významných měst. Vystavovatelů se nakonec sešlo okolo 530.

Návštěvníci měli možnost zhlédnout expozice jak velkých textilek, tak malých barvíren, či dřevo a kovozpracovatelských společností. Výčet všech byl však mnohem větší a výstava tak představila téměř všechna odvětví průmyslu a obchodu. Výstavní stánky se nacházely v prostoru mezi dnešními školami, sokolovnou a hřbitovem, tedy i v místě konání Mezinárodního folklorního festivalu.

Podle hodnocení novinářů se jednalo o jeden z nejzdařilejších projektů tohoto typu ve východních Čechách vůbec. Návštěvnost překonala veškerá očekávání a Červený Kostelec se tak na chvíli stal v pravém slova smyslu „hlavním městem“ východních Čech.

Během výstavy jsme pro Vás připravili také oblíbené komentované prohlídky a to 5. a 24. srpna 2019 od 17 hodin. Těšíme se na Vás.

Délka akce: 60 minut

Galerie

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.