Krajinou času

Krajinou času

VUS Ondráš

Již několikátým rokem připravujeme pro folklorní fajnšmekry čtvrteční ,,folklorní muzikál“ v Divadle J. K. Tyla. A letos díky společné oslavě 65. narozenin našeho festivalu a jejich souboru padla volba na jediný profesionální soubor v ČR, VUS Ondráš s programem Krajinou času.

Možná zrovna není čas Vánoc, Vy však přijměte pozvání zasednout s námi na chvíli k pomyslnému štědrovečernímu stolu. Z různých krajin a regionů jsme pro Vás připravili pestrou folklorní hostinu. Vidět na ní můžete vše, co se odehrálo během roku, práci, kterou lidé vykonali, plody, kterými nás země obdařila, důležité chvíle lidského života i zvyky, které se někde stále dodržují. Připomeneme Vám, jaké to bylo, když se kapr nedal koupit v supermarketu, a hozený střevíc znázorňoval dívčí touhu po lásce a manželství. Tanec, hudba a zpěv byly přirozenou součástí života ve chvílích radosti i smutku. Zasedněte s námi jako jedna rodina u této slavnostní tabule a nechte si chutnat.

Folklorní muzikál probíhá souběžně s programem v přírodním areálu. Vstupné ve výši 200 / 100 Kč je v předprodeji v IC Červený Kostelec, Náchod, Česká Skalice, Úpice, Police nad Metují, Hronov, Nové Město nad Metují a online na www.mksck.cz.

Délka akce: 90 minut

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.