O kohoutkovi a slepičce

Malé divadélko Praha

Pořad pod společným názvem obsahuje dvě pohádky.

Kdo by neznal klasickou pohádku O kohoutkovi a slepičce, kterak se slepička snaží zachránit chamtivého kohoutka. Není právě lakomost a chamtivost hlavním tématem nejen příběhu, ale i dnešního světa? Dá se vůbec z tohoto příběhu udělat legrace? Dá se poučit? Na to ať zkusí odpovědět naše představení.

Druhá Krabičková pohádka má jednoduchý příběh, ve kterém vystupuje král Krabicius, princezna Krabička, babice Krabice a drak Krabičák.

Pohádka slouží jako cvičení na výslovnost. Děti jsou přímo spolutvůrci představení.

Malé divadélko Praha vede známá loutkářka Anna Nováková, která je sedmou generací a pokračovatelkou slavného loutkářského rodu Kopeckých a její manžel Rostislav Novák, známý herec a loutkář, který natočil několik menších i větších rolí v televizi i filmu. V současné době ho můžeme vidět v seriálu Ulice. Oba jsou členy souboru Cirk La Putyka, který vede jejich syn, herec Rostislav Novák.

Pohádka se koná v rámci Pohádkového léta v zahradě za Domkem Boženy Němcové. Začátek pohádek je vždy od 16:00, vstupné dobrovolné. Pohádku je možné spojit s návštěvou pohádkového sklepení, větší z nás mohou absolvovat prohlídku Domku Boženy Němcové s novou expozicí mapující historii Sokolů na červenokostelecku nebo se dozvědět více informací o povídce Chudí lidé.

Projekt je podpořen Nadací rozvoje občanské společnosti z programu Vy rozhodujete, my pomáháme.

Délka akce: 45 minut

Galerie

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.