Mezinárodní folklorní festival Červený Kostelec

Festival, kde ožívají tradice

64. ročník Mezinárodního folklorního festivalu se nezadržitelně blíží. 15. – 19. srpna můžeme v Červeném Kostelci opět přivítat folklorní špičku z celého světa a dosyta si užít krásného folkloru a tance.

Festivalové brány se otevřou slavnostním zahájením, které proběhne tradičně ve středu 15. srpna od 18:00. Na pódiu se představí zástupci folklorních souborů, vzácní hosté a nová česká kapela Vesna, která propojuje folklór s moderními hudebními styly. Vrcholem večera bude koncert fenomenální a legendární hudební skupiny Olympic. Skupina ve složení Petr Janda, Milan Broum, Jiří Valenta a Martin Vajgl zahraje ty největší hity za více než půlstoletí svojí existence, jakými jsou např. Želva, Osmý den, Jako za mlada apod.

První rozmanitá taneční přehlídka proběhne ve čtvrtek 16. srpna od 18:00. Od 19:00 se diváci můžou těšit na folklorní muzikál „Z mesta na miesta“ v podání slovenského folklorního souboru Technik STU, který se odehraje v Divadle J. K. Tyla. Čtvrteční program bude tedy probíhat souběžně v přírodním areálu i v Divadle J. K. Tyla.

V pátek 17. srpna se můžeme od ranních hodin těšit na řemeslný jarmark a dílny. V odpoledních hodinách červenokostelecké obyvatele překvapí taneční vystoupení v ulicích města a večerní program obohatí zahraniční soubory. Od 21:00 se můžeme těšit na jihoamerický večer, kde představí to nejlepší ze svého umění soubory z Kostariky, Velikonočních ostrovů a Brazílie.

Sobotu 18. srpna odstartujeme opět řemeslným jarmarkem a atrakcemi pro děti, na který od 10:00 naváže mše svatá. Od 14:30 nás čeká pestrý program v přírodním areálu u Divadla J. K. Tyla, který vyvrcholí večerním galapředstavením.

Řemeslný jarmark a dílny zahájí i neděli 19. srpna. Poslední festivalový den nás čeká průvod ulicemi Červeného Kostelce a od 12:00 program v přírodním areálu.

Návštěvníkům festivalu se představí celkem 5 tuzemských a cca 14 zahraničních souborů. Těšit se můžete na soubor z Brazílie, který k nám přiveze i karnevalové tance. Exotickou kulturu a tradice nám přivezou soubory z Kostariky, Velikonočních ostrovů nebo Indie. Na červenokosteleckých prknech dále vystoupí soubory z Ruska, Itálie, Španělska, Alžíru, Maďarska, Srbska a samozřejmě také Slovenska a České republiky.

Pro naše nejmenší bude připraveno mnoho atrakcí a dílniček, které budou součástí řemeslného jarmarku od pátku do neděle. Aktuální informace sledujte na www.folklorck.cz a na festivalovém facebooku MFF.cz.

Délka akce: 420 minut

Galerie

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.