Doležalovo kvarteto a Valérie Zawadská

Doležalovo kvarteto a Valérie Zawadská

4. února uplyne 200 let od narození významné české spisovatelky Boženy Němcové, která část života žila v našem městě. A právě toto výročí si připomeneme v pátek 31. ledna hudebním projektem Doležalova kvarteta a Valérie Zawadské, který je speciálně sestaven k uctění tohoto významného výročí.

V rámci tohoto jedinečného programu zazní hudba českých autorů (A. Dvořák, L. Janáček, B. Smetana, B. Martinů), která bude prokládána čtenými úryvky z životopisu a knih Boženy Němcové v podání české herečky a jedné z nejznámějších dabérek (šestinásobná vítězka ankety TýTý v této kategorii).

Doležalovo kvarteto bylo založeno roku 1972. Soubor je laureátem Mezinárodní soutěže v Bordeaux (1977) a soutěží Pražského jara (1975) a Leoše Janáčka (2010 a 2015). Je jediným souborem ve více než 120. leté historii Českého spolku pro komorní hudbu při České filharmonii, který obdržel Cenu Spolku za mimořádné výkony v komorní hudbě dvakrát (1989 a 2015).

Vystupují v mnoha zemích Evropy, v USA, Japonsku a Číně. Soubor spolupracoval mimo jiné s Yuri Bashmetem, Mischou Maiskym, či Maximilianem Hornungem.

Vstupenky v ceně 190 Kč v předprodeji v regionálních IC nebo online na www.mksck.cz.

Program se odehraje v Malém sálu Divadla J. K. Tyla v Červeném Kostelci

Délka akce: 90 minut

Galerie

Informace o akci a jejím konání

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.