BONI PUERI

Na programu koncertu bude pestrý repertoár nejrůznějších žánrů

Český chlapecký sbor BONI PUERI patří k významným evropským hudebním tělesům a šíří dobré jméno České republiky i našeho hradeckého regionu po celém světě. Dvěstěčlenný sbor za 42 let své existence absolvoval více než 4500 samostatných koncertů napříč kontinenty, a to i v těch nejprestižnějších koncertních domech. Jeho zpěváci jako jediní čeští umělci vystoupili v sídle ministerstva zahraničních věcí USA ve Washingtonu pro velvyslance a pracovníky ministerstva.

Sbor účinkoval po boku význačných umělců (José Carreras, Bobby McFerrin, Václav Hudeček, Lucie Bílá, Vojtěch Dyk, Pavel Šporcl, Thomas Hampson), natáčí frekventovaně pro televizi a rozhlas a spolupracuje s význačnými soubory a orchestry po celém světě. Od roku 2017 se sbor účastní prestižního muzikologického projektu Češi ve Vídni.

Zpěváci Boni Pueri byli exkluzivním kulturními hosty slavnostní česko-rakouské „mše smíření“ pod patronací Velvyslanectví ČR ve Vídni.

Pěvecký sbor natáčí filmovou hudbu a podílí se i na hereckých rolích (seriál Missing pro hollywoodskou produkci, dokumentární film Aldabra, filmová pohádka Anděl Páně 2, Nebezpečné známosti pro britsko-americkou produkci apod.).

V loňském roce absolvovali čtyři profesionální prestižní zámořská turné – do Japonska, Ománu, Libanonu a Jižní Koreje.

Českému chlapeckému sboru Boni Pueri byl v Bruselu opětovně udělen titul „kulturního velvyslance“ sborové federace při Evropské unii (Ambassadeur culturel de l'Union Européenne).

Délka akce: 90 minut

Galerie

Kliknutím na datum nebo čas zobrazíte podrobnosti představení
Úterý, 11. 6. - 18:00 Koupit
Název: BONI PUERI
Cena: od 300,00 Kč
Místo: Divadlo J. K. Tyla
Komenského 537
549 01 Červený Kostelec
Zobrazit na mapě

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.